loader image

Over ons

Bouwbedrijf Paardenkooper

Bij Bouwbedrijf Paardenkooper staat een team van enthousiaste, professionele en ervaren mensen voor u klaar. We ontzorgen u graag, nemen de tijd en adviseren met verstand van maatwerk.

Wat is dat nou precies?

Alles onder één dak volgens ons.

Niet standaard, maar maatwerk

Ontzorgen

Nieuwbouw, renovatie, verbouw en reparatie

De tijdloze schoonheid van natuursteen

Metselwerken, kelders, prefab bouw, meubels en bruggen

Een zeer gemotiveerd team

Brede vakkennis

Écht korte communicatielijnen

Sinds 1851

De historie van Bouwbedrijf Paardenkooper gaat meer dan 170 jaar terug, want in de geschiedenisboeken kom je al in 1851 de naam Paardenkooper – aannemer aan de Portengensebrug – tegen.

1989

Het bedrijf groeide uit tot een allround bouwbedrijf. In 1989 heeft zoon Ed Paardenkooper het stokje van zijn vader overgenomen. De start was moeilijk, er was in die tijd weinig werk, maar door zijn positieve instelling en uitstekende sociale vaardigheden wist hij een netwerk van architecten, onderaannemers én vooral vertrouwen bij klanten op te bouwen.

1998

Ed ging nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Medio jaren 90 diende een goede ploeg metselaars zich aan, waardoor Bouwbedrijf Paardenkooper zijn capaciteit en kwaliteit op metselgebied kon uitbreiden. In 1998 kwam er natuursteen bij: een prachtig product dat het bouwbedrijf een absolute meerwaarde zou geven.

2008

Het bedrijf groeide hard door en werd te groot voor de toenmalige locatie. In 2008 werd de stap gezet om zowel Bouwbedrijf Paardenkooper als Natuursteen Midden Nederland te verhuizen naar het huidige pand aan de Industrieweg. Dit was de start van ‘alles onder één dak’.

2022

Een team van 20 tot 25 man is dagelijks bezig met onze diverse projecten. We bouwen steeds meer energieneutrale woningen met bijvoorbeeld warmtepompen en zonnepanelen. Fossiele brandstoffen worden gecompenseerd door geproduceerde duurzame energie. En als we daarbij materialen kunnen hergebruiken, dan doen we dat. Recycling staat bij Bouwbedrijf Paardenkooper hoog in het vaandel. Ook combineren wij regelmatig traditionele bouw met prefab bouw. Door prefab bouw kunnen we veilig, constant en vooral vooruit werken. Daardoor kunnen we sneller en goedkoper leveren.